Producten

De onderstaande producten kun je zelf maken in een van onze workshops (zie pagina 'workshops'). Heb je zelf geen tijd of zin om het te maken, dan kun je het ook bij ons kopen. We hebben een kleine voorraad en maken de producten ook in opdracht, van eigen materiaal of materiaal van de opdrachtgever. Leuk als origineel cadeau, als je eens iets anders wilt geven en ook nog milieuvriendelijk wilt zijn.
Prijzen zijn in overleg, afhankelijk van werkuren en materiaal.

Neem contact met ons op en dan komen we er samen uit: dezangvogel@gmail.com


De kippetjes 

Een klein restje stof kan gemakkelijk omgetoverd worden in een grappig kippetje. De meeste mensen reageren meteen enthousiast op dit leuke sier- en speel-dingetje. Door hun eenvoudige geometrische vorm en hun toch duidelijke kippen-kenmerken spreken ze enorm tot de verbeelding van velen. De kippetjes zijn gemaakt van allerlei soorten stofresten, met ogen van kraaltjes of knoopjes, en gevuld met kussenvulling, boekweitdoppen, zand of wollen deken. Alle materialen zijn eerder gebruikt en krijgen in de kippetjes een nieuwe functie. Er zijn verschillende uitvoeringen: kleurige sier-kippetjes, stevige huisdier-speeltjes en veilige,wasbare babyknuffeltjes.

Zelf kippetjes naaien? Hier kunt je de instructies vinden > kippenZelfgeschept papier en kaarten

Onze kaarten maken we van handgeschept papier. Zelf papier maken is niet zo moeilijk en  erg leuk om te doen. Veel soorten afvalpapier zijn ervoor geschikt, van eirndozen tot belastingenenveloppen. Wij maken ook hele bijzondere papiersoorten bijvorbeeld met bloemblaadjes of in merdere kleuren. Wij bedrukken veel kaarten met zelfgemaakte stempels en gebruiken milieuvriendelijke drukinkt. Zo kun je voor elke gelegenheid een passende en persoonlijke kaart maken. Als je dan ook nog enveloppen van restpapier maakt, heb je met je wensgroet geen enkele negatieve invloed op het milieu.

Meer over deze recycle process vind je het hier > kaarten en enveloppen
De papieren bakjes

We maken veel soorten papier, meestal gewoon plat, om te verwerken tot kaarten of om te beschilderen of bedrukken. Maar ook heel leuk is drie- dimensionaal werken met papierpulp. Zo maken we ook deze serveerbakjes. De papieren bakjes kun je gebruiken om op een originele manier hapjes, knabbeltjes of snoepjes te serveren. Allerlei vormen zijn mogelijk, passend bij de knabbels die je er in wilt doen. Ook heel leuk als cadeautje. Serveer droge knabbels want de bakjes zijn niet waterproof. De papieren bakjes zijn een goed alternatief voor andere wegwerpbakjes en niet schadelijk  voor het milieu.

De vazen 

De vazen zijn gemaakt met verschillende afvaal materialen en technieken maar wij starten altijd van dezelfde basis-materiaal: PLASTIC. Plastic  is ideaal om een waterdicht vas te maken en het is ook vrij makkelijk om te modeleren. Deze worden dan verder gewerkt met papier maché, of zelfgeschept papieren dan geverfd en gedecoreerd met acrylverf. Als je niet van vies en plakkerig houdt dan kunt je makkelijker jute, koorden of wol gebruiken om deze te decoreren.

Zelf een vas maken van plastic is zeer envoudig. Kijk eens naar onze instructies post > Vazen

De Bento-Tas

De Bento tassen zijn ideale tassen om je boodschappen , boterham of lunch in te doen. Bento is namelijk de Japanse woord voor " lunch om mee te nemen". Maar je kunt deze ook als een moderne en kleurige dagelijkse tas dragen. Deze tas is ideaal voor  mensen die niet zo handig met een naaimachine zijn, met naald en draad zit hij zo in elkaar. 

In de volgende link kunt je de instructies vinden om je eigen tas te maken > Bento-tas
De Stempels

Oude fietsband, restanten isolatieschuim, blokjes en platen verpakkingsschuim, stukken kurk, restanten linoleum, oude gummen en zelfs houten blokjes; allemaal afvalmateriaal waar stempels van gemaakt kunnen worden. Je kunt prachtige dingen maken door je papier of stof met kleurige stempelafdrukken te versieren: wenskaarten, uitnodigingen, menukaarten en mooie wandversieringen, maar ook leuke tassen, kussens, tafelkleden en knuffeldieren.

Ben je benieuwd hoe je deze zelf thuis kunt maken ? Dan kijk naar de volgende posts.
De wollen sloffen

Je krijgt heerlijke warme voeten in deze vrolijke sloffen. Ze zijn gemaakt van een oude wollen deken en kunnen ook extra warm met een dubbele laag gemaakt worden. De delen worden met de hand aan elkaar genaaid met restanten breigaren. Als optie kan er ook een slijtvaste anti-slip-zool van gebruikt leer onder genaaid worden. En als je het zo lekker warm hebt met deze sloffen, kan meteen de verwarming een graadje lager, wat weer een extra besparing oplevert en goed is voor het milieu.

Zelf maken?  Dan kijk naar onze post Warme sloffen van oude deken.

De vaashoes

Plat opgeborgen neemt hij weinig ruimte in, dat is een groot voordeel. Maar samen met een oude fles is het een originele bloemenvaas die de plantenvreugde verhoogd door de stempelafdrukken van echte blaadjes. Door de bovenrand om te slaan kun je hem langer of korter maken, en hij is zelfs aan beide zijden te gebruiken. Als binnenvaas kun je allerlei flessen of blikken gebruiken, zelfs een melkpak wordt zo een decoratieve bloemenvaas. Leg een handvol steentjes op de bodem zodat hij stevig staat en niet topzwaar omvalt. Gebruik voor de binnenvaas een fles, blik of pak dat je toch weg wilt gooien. Dat scheelt schoonmaken achteraf; lekker makkelijk en het bespaart schoonmaakmiddel en water.