Hangende planten van stof

 

 
De zaal van inloop De Zuidwester was wel erg kaal. Er stonden wel gezellig wat planten, maar zo'n systeenplavond is ongezellig strak. We wilden planten ophangen, maar beseften direct dat als ze hoog hangen dus ook vergeten worden bij het watergeven. We zagen het al helemaal voor ons: kleurige bolle potten met bruine verdroogde planten. Nee, ... geen goed idee. Dus hebben we de planten maar zelf gemaakt, dan blijven ze langer mooi. 

Het werd een gezamelijk kunstwerk waar vier personen aan hebben meegewerkt. We hadden de papier-machee-bollen al eerder gemaakt (zie post van 29 april 2019) en gebruikt op de tentoonstelling 'Bol en Bal'. We hebben er een gat in geknipt en ze opnieuw beschilderd. 

Voor de planten hebben we allerlei lapjes groene stof bij elkaar gezocht, van gladde satijn tot wollen deken. Het is leuk om verschillende kleuren te combineren en ook wat kleurige bloemen te maken.
 
 
fleech-stof geeft stevige blaadjes

leuk om er een nerf op te bordurenvastgenaaid aan slierten donkergroen


de slierten zijn hier met ijzerdraad in brokken verpakkingsschuim vastgezet


afgedekt met een lapje jutte voor een natuurlijk effecteen vierkant lapje schuin doorknippen


de lange zijde van de driehoek rimpelen


je ziet al de bladvorm


met een draadje stevig vastbinden


de stengel is een tunneltje van stevig katoen                 met een ijzerdraad erin kun je hem in alle standen zetten


een wollen deken geeft vlezige blaadjes
grote bladeren, ook met jizerdraad erin

Zo kun je nog veel meer soorten bladeren bedenken. Verzamel leuke lapjes en bekijk eens goed welke bladvormen -structuren en kleuren er zijn. We hebben een plant opgefleurd met gehaakte bloemen, maar je kunt ook bloemen van lapjes of papier maken. Er is zoveel mogelijk. De plant met de grote bladeren heeft één  grote bloem, van plastic en wol.


plastic fles, opengeknipt, beschilderd, met hart van pompon