stempels van kapotte warmwaterkruik
Ik ben een echte koukleum (vandaar ook dat ik van warme sloffen houd, zie blog van 25 september 2019) en zit altijd heel dik in de kleren. Een van mijn favoriete dingen in huis is een warmwaterkruik, die ik dan ook veelvuldig gebruik. Helaas gaat zo’n ding ooit een keer lek, meestal een piepklein scheurtje waar wat uit druppelt, maar ja, je kunt er dan niets meer mee. Of toch? Een eerdere kruik had ik al eens gebruikt als mal voor een sculptuur van gipsverband, maar vorige week gebeurde het helaas weer een keer. Ik heb hem opengesneden en goed schoongemaakt. Als dan zo die stukken voor je liggen, komen er vanzelf wel ideeën boven drijven. Het is sterk en soepel ‘rubber’ (silicone of zo?), met aan de ene kant strakke gelijkmatige ribbels, en aan de andere kant mooi glad. Ideaal voor stempels dus.
Het materiaal is aan de gladde kant dik genoeg om er met een linoleum-guts groeven in te snijden, en dat gaat heel makkelijk. De strepen deden me aan stromende regen denken (ja, het is herfst) en de gladde kant werd een wolk. En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor leuke stempels van dit materiaal.

opensnijden en schoonmaken
het materiaal is makkelijk te snijden

op een stevig plaatje plakken
 
verf aanbrengen gaat prima met een roller

het eindresultaat