leuk opbergkastje
Hoewel ik eigenlijk alle maaltijden zelf bereid, eet ik ook wel eens iets uit blik, en mijn favoriete koffie zit in blik. En dan heb ik er moeite mee om het blik weg te gooien. Conservenblikken zijn zo mooi en stevig en prima geschikt als bewaarblik voor van alles en nog wat, vooral als er ook nog een plastic deksel op zit. Ik heb er in de keuken dus een aantal staan, maar ja heel veel heb ik er niet nodig. Toch bewaar ik ze. Ik had er flink wat gespaard en kwam op het idee om er een kastje van te maken. Heel handig om allerlei spulletjes in op te bergen, zoals lapjes stof, restjes wol, bandjes en kantjes en nog meer knutselspulletjes. Je kunt hem ook heel goed gebruiken voor bijvoorbeeld sokken en ondergoed, ziet er leuk uit en is lekker overzichtelijk. Zo’n kastje kun je zo groot maken als je wilt, die van mij bestaat nu uit tien blikken, maar ik ga hem zeker nog uitbreiden. De blikken heb ik samengebonden met repen van fiets-binnenbanden (geweldig elastiek). Als je handig bent met een soldeerbout kun je ze ook aan elkaar solderen, dat is iets steviger. Omdat mijn blikken bedrukt zijn heb ik ze beplakt met een restant inpakfolie. Dat kan natuurlijk met allerlei soorten papier of zelfs textiel, en gewone conservenblikken kun je van hun papieren wikkel ontdoen en dan zo laten. Het principe is eenvoudig, de creatieve mogelijkheden zijn uitgebreid.

Bedrukte blikken kun je beplakken.


Stroken van binnenbanden kun je makkelijk nieten.


De spulletjes zijn overzichtelijk opgeborgen.