stempels van foamplaatje

De onderste laag van een rubber schuimverpakking kon ik lostrekken (ik kijk altijd of iets uit elkaar kan). Dat was een mooi vlak plaatje waar ik meteen een leuke verwerking voor wist. Dat spul is prima te snijden met een hobbymesje en omdat het wit was kon ik er met een potlood een ontwerp op tekenen. Het werden uiteindelijk drie stempels.
De vis is tweezijdig te gebruiken, dat geeft wat afwisseling in het aquarium. Het is wel wat meer geknoei omdat de stempel helemaal vol met inkt komt te zitten en je hem niet meer aan kunt pakken zonder je handen vuil te maken.
Bij het maken van stempels met letters moet je altijd in spiegelbeeld werken, heel lastig. Maar omdat de letters hier uitgesneden worden kun je na het snijden gewoon de onderkant naar boven leggen, dan heb je spiegelbeeld. Op een blokje hout geplakt heb je een stevige stempel waarbij je je handen schoon houdt. In dit geval lukte het me om de letters er heel uit te snijden, dus kon ik daar nog een stempel van maken. foam uit verpakkingsdoosje

makkelijk te knippen

bewerken met mesje een gaatjestang

2-zijdige stempelletters uitsnijden
in spiegelbeeld opplakken
voor op de menukaart bij een feestdinner