sieraden van koffie-cups

Er is zoveel overbodige verpakking. Neem nou koffie, die kun je gewoon zetten met een filter of zeefje, daarvoor koop je gewoon een pak koffie. Maar er komen steeds meer apparaten op de markt die beweren dat ze de lekkerste koffie kunnen zetten, hiervoor moet je dan wel speciale pads of cups kopen. Per kop koffie betaal je dan ook het veelvoudige van de normale koffiekosten. En er komt een extra berg afval bij. Gelukkig kunnen de aluminium cups tegenwoordig ingeleverd worden voor recycling, waarbij het de vraag is of iedereen dat ook doet. Nou had ik al vaker gehord dat je van koffie-cups (nespresso) sieraden kunt maken, dus dan moet ik dat toch maar eens proberen. Na een oproep op de buurt-facebook-site melde zich iemand die een hele tas vol voor me had (ze stonden al klaar om in te leveren). Op internet staan heel veel voorbeelden, dus dat is handig. Afgelopen week heb ik alle cups leeggehaald en schoongemaakt (hele klus) en ben een beetje aan het proberen gegaan. En vandaag ben ik met twee knutselvriendinnen de hele middag bezig geweest met koffie-cups. Het is niet moeilijk, en het resultaat is prachtig. Het heeft een sjieke uitstraling en op een afstand doet het denken aan zilver met emaille, maar het weegt niets en is best wel kwetsbaar. Het materiaal is makkelijk te bewerken, het is buigzaam en je kunt het gewoon met een schaar knippen. Als je schijfjes wilt hebben kun je ze platslaan met een hamer (zag ik op internet) maar je kunt er ook gewoon bovenop gaan staan (we deden er een plankje tussen), dat is veel makkelijker.
Het was een gezellige middag met een mooi resultaat, het was leuk om te doen maar voor mij was het eenmalig. Ik doe zelf niet veel met sieraden en ik vind ze te kwetsbaar, en ik ben met heel veel andere dingen bezig. Maar ik weet nu wat ik er mee kan en misschien kan ik het ooit nog met iets anders combineren of zo. Altijd fijn om een nieuw materiaal te leren kennen.