kaarten met (bloem-)blaadjes

(goudsbloemthee)

We hebben kaarten gemaakt met allerlei bloemen en blaadjes erin. Erg leuk om van alles uit te proberen en het effect is altijd een beetje een verassing. Kleine blaadjes kunnen door het pulpwater gemengd worden; flink roeren zodat het goed verspreid en dan scheppen. Heel mooi zijn goudsbloemblaadjes door het papier. In het droge papier houden ze hun gouden glans en dat is prachtig om te zien. Ik drink af en toe goudsbloemthee (van gedroogde bloemkoppen) en verwerk de theeblaadjes dan in papier.
Grotere blaadjes leggen we tijdens het scheppen op de pulp. Dat gaat het beste als je samenwerkt. De ene schept, de ander legt de blaadjes in de zeef terwijl hij omhoog gaat. Best wel een secuur werkje, maar op die manier kun je gerichter de blaadjes plaatsen.
Als ik tegenwoordig bloemen in huis of tuin heb dan droog ik ze, om ze later in kaarten te verwerken. Ik leg ze tussen tissues en kranten onder een stapel boeken (gelukkig heb ik een flinke stapel zware atlassen). Bloemen en blaadjes moeten wel gedroogd of gekookt zijn voordat ze in papier verwerkt kunnen worden, want verse blaadjes gaan drijven en blijven niet op het papier zitten.

papier met goudsbloem


kaarten met allerlei bloemen en blaadjes