cadeaudoosjes
Kartonnen verpakking is beter voor het milieu dan plastic. Veel levensmiddelen zitten in dozen van dun karton: crackers, koekjes, thee, rijst, meelsoorten en natuurlijk cornflakes (mooie grote doos). De lege dozen kunnen bij het oud papier, maar nog leuker is om ze te recyclen. Dat karton is prima geschikt om mee te knutselen, makkelijk te knippen en goed te beschilderen of te beplakken. De binnenkant is onbedrukt en dus een prima ondergrond om op te tekenen en schrijven. Vroeger thuis knutselden we al veel, maar kochten nooit knutselkarton.
Wat ik ook vaak doe, is de dozen binnenstebuiten keren. Als ik een doosje nodig heb om een cadeautje in te doen, of om zelf iets in op te bergen, dan wil ik niet de buitenkant met opschriften zien. Ik keer ze dus en heb dan een heel neutrale buitenkant. Die kan ik dan feestelijk versieren, of ik schrijf erop wat er in zit.
Dat gaat het beste als hij plat is en nog niet in elkaar geplakt zit.

(Ook voor het scheppen van papier is dit dunne karton geschikt. Zeker als het wit karton is, dan krijg je mooi stevig wit papier met kleine spikkeltjes van de gekeurde opdruk.)


Hieronder zie je de werkwijze. Het paarse doosje op de laatste foto is een theedoosje dat van binnen al paars was, alleen in het deksel stond een tekst. Daar hebben we dus een plaatje opgeplakt.de binnenkant is mooi neutraal
prima om op te tekenen
lijm de randen weer vast, maar nu binnenstebuiten
feestelijke cadeaudoosjes