cadeaulinten verwerken
Als ik een bos bloemen krijg bewaar ik altijd het pakpapier en het cadeaulint. Van het papier maak ik enveloppen en het lint gebruik ik opnieuw als versiering voor cadeautjes. Ook is het lint handig om iets vast te binden, het is sterk, en een knoop erin laat niet zomaar los.
Vandaag wilde ik een blik van de ontbijtkoek beplanten met kruiden, voor in de vensterbank (langwerpige blikken zijn heel geschikt als plantenbak op een smalle vensterbank), maar ik vond het blik niet zo mooi, met al die wervende reclame erop. Ik was eerst van plan om er plaatjes van bloemen en planten op te plakken, maar toen ik mijn bos lintjes zag kreeg ik een idee. Ik heb een paar linten in stukjes geknipt en de stroken er naast elkaar op het blik geplakt. Dat geeft weer eens een heel ander uiterlijk aan een saaie plantenbak.