Maak er wat van.


Afval? Nee, prima basismateriaal voor ons!


We houden erg van mooie dingen maken, leuke cadeautjes geven, onze omgeving verfraaien, en ons uiten in bijzonder gebruik van vorm, kleur en structuur. Dat alles kunnen we blijven doen zonder nadelige impact op het milieu, doordat we andere keuzes maken in het gebruik van materialen.
 
Ons basismateriaal is afval.

 Voordat we iets weggooien bekijken we het goed en bedenken wat we er van kunnen maken of hoe we het als ‘gereedschap’ kunnen gebruiken. Weggooien kan altijd nog (en dan uiteraard gescheiden).

Milieu en duurzaamheid zijn het gesprek van de dag. De politiek en veel instanties houden zich er mee bezig, berekenen de uitstoot van allerlei schadelijke stoffen, verzinnen nieuwe wetten, stellen regels en richtlijnen op voor bedrijven (die zich daar dan toch niet aan houden) en praten vooral heel veel. Schrijvers en geleerden verkondigen het einde van onze welvaart en het uitsterven van mens en dier. Met cijfers, tabellen en schema’s onderbouwen ze hun doemdenkerij. Als je het allemaal hoort en leest zou je er een zware depressiviteit aan over houden.

Wij zijn het er helemaal mee eens dat het roer om moet, maar willen dat op een positieve manier doen. We willen niet minder plezier hebben omdat we minder moeten vervuilen. We willen niet zuinig aan doen en in een hoekje gaan zitten doemdenken.We willen juist op een positieve manier mooie dingen maken. Als je goed kijkt naar afval en probeert nieuwe functies en mogelijkheden te zien, blijkt dat er heel veel mogelijk is. Het werkt heel inspirerend en leidt tot ‘out of the box’ denken, en ondertussen hebben we bijna geen kosten.

Om onze positieve inspiratie te delen geven we workshops en hebben we dit blog opgezet. 

Heb je interesse in een workshop of heb je tips en ideeën voor ons, neem dan contact op via: dezangvogel@gmail.com