Kippen

Kippetjes


Mijn zus uit Schagen maakt ze al jaren, de kippetjes. Ik kreeg er een van haar, gemaakt van spijkerstof van een oude broek. Ze zijn zo grappig, en zo eenvoudig. 

Ze heeft voor mij ook de foto’s gemaakt, zodat ik ze zelf kan maken. Ik maak ze van allerlei soorten stof, en je hebt maar een klein lapje nodig van 10 x 20 cm. Als je ook een kip wilt maken, kun je de foto’s goed bekijken en dan zie je wel hoe het moet. Ik heb geprobeerd om het in worden te beschrijven, maar dat kan nooit zo duidelijk als met deze foto’s (bedankt Connie).

Ik heb er een paar gemaakt voor baby’s: zacht, wasbaar en anti-alergisch. En de ogen heb ik er op geborduurd, dan kunnen ze er niet afgetrokken worden. 

Vandaag ben ik op kraamvisite geweest bij een vriendin en heb natuurlijk ook zo’n kip meegenomen, een zeer geslaagd cadeautje. Haar peuterdochter had er al eerder een van mij gekregen, gevuld met boekweit-doppen. 

Ze vindt hem geweldig en probeert hem in de lucht te gooien en weer op te vangen. Om te vangen zijn die met boekweit-doppen heel goed geschikt. Je grijpt ze makkelijker vast dan de zachte met kussenvulling. 

Ik heb ook kippen van spijkerstof gemaakt, gevuld met zand. Die zitten zo gezellig zwaar en stoer te zijn, echt iets voor de puberdochter van een andere vriendin. Zo zie je dat er voor elk kind een passende kip is. En natuurlijk ook voor volwassenen, leuk passend in de kleuren van je interieur.  
1.
2.3.4.


Je eerste kip!